Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Wegwijzer over toepassing van het Heusden-arrest

Wie eigendom van grond door bevrijdende verjaring heeft verloren, kan dankzij het Heusden-arrest een vordering tot schadevergoeding instellen of zelfs de grond terugvorderen. In onze wegwijzer leggen we uit hoe dit werkt en hoe het Heusden-arrest toegepast kan worden. 

VNG 22 juli 2021

Artikelen

Artikelen

Lang werd gedacht dat er tegen eigendomsverlies door bevrijdende verjaring niets te doen viel. Maar in 2017 opende de Hoge Raad met het Heusden-arrest de deur naar de vordering uit onrechtmatige daad als de te bewandelen weg voor schadevergoeding of zelfs terugvordering van de grond.

Vordering

Inmiddels is een aantal keren gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de vordering uit onrechtmatige daad in te stellen. Van de rechtszaken die hierover zijn gevoerd, heeft ongeveer een kwart tot toewijzing van de vordering tot schadevergoeding geleid. Heeft het dan eigenlijk wel zin om een dergelijke vordering in te stellen? Deze wegwijzer gaat nader in op de uit de jurisprudentie afgeleide aspecten die van belang zijn bij de afweging of een vordering tot schadevergoeding kans van slagen heeft.

Meer informatie

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.