Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Vorderingen aansluiting DSO voortaan overzichtelijk met kaarten weergegeven

Hoe ver is een overheidsorganisatie bij haar aansluiting op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)? Sinds kort is er een andere manier die deze informatie in beeld brengt. Op kaartjes van Nederland staat per gemeente, provincie, waterschap en omgevingsdienst én per koppelvlak hoe ver een overheidsorganisatie is met de implementatie.

Aan de slag met omgevingswet 26 oktober 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De 1e serie kaartjes geeft weer hoe ver organisaties staan in het kunnen ontvangen van een aanvraag of melding. In de 2e serie draait het om het kunnen publiceren van omgevingswetbesluiten. De 3e reeks kaartjes gaat over het kunnen registreren van vragenbomen.

Van grijs naar donkergroen

Heeft een organisatie zich nog helemaal niet aangemeld, en is ze ook niet aangemeld door haar leverancier? Dan is haar deel op de kaart grijs. Dit is ook zo als een organisatie zich niet hoeft aan te sluiten op een bepaald koppelvlak. Hoe verder een organisatie is in het traject, hoe meer de kleur op de kaart van licht- naar donkergroen overgaat.

Zo is bij het koppelvlak Het kunnen ontvangen van een vraag of melding het traject van nog onbekend via aanmelding en aansluiting tot ontvangst in beeld gebracht. Op deze manier kunnen bezoekers van de zogeheten Aansluitmonitor online precies zien hoe ver gemeenten, provincies, waterschappen en omgevingsdiensten gevorderd zijn in het traject.

Snel overzicht

Het programma Aan de slag met de Omgevingswet publiceert vanaf nu de kaartjes die wekelijks geactualiseerd worden in de Aansluitmonitor. Voorheen was de voortgang van de aansluitingen maandelijks en enkel in cijfers te volgen. De nieuwe vorm heeft als voordeel dat per provincie, waterschap, omgevingsdienst en gemeente snel duidelijk is hoe het staat met de aansluiting op het DSO.

Controleer uw gegevens

De weergave in de monitor is gebaseerd op gegevens die u als overheidsorganisatie samen met uw softwareleverancier aanlevert bij het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Zorg er daarom voor dat uw aansluitgegevens zijn bijgewerkt. U kunt uw gegevens zelf online beheren.

Meer informatie

Aansluitmonitor DSO

Achtergrondinformatie over monitoring via het programma Aan de slag met de Omgevingswet

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.