Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Voorrang voor Amsterdamse jongeren

Amsterdamse jongeren tussen de 18 en 28 jaar kunnen vanaf 4 juli voorrang krijgen op jongerenwoningen in Amsterdam. De voorwaarde is dat zij binding hebben met Amsterdam. Zij krijgen de voorrang alleen op jongerenwoningen die passen bij hun situatie en inkomen. Vanaf 21 juni kunnen jongeren de voorrang zelf toevoegen aan hun profiel in WoningNet.

Gemeente Amsterdam 24 juni 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Met voorrang maken Amsterdamse jongeren een grotere kans op een woning. Vanaf 4 juli geldt de voorrang voor het merendeel van de jongerenwoningen in Amsterdam. Uitgezonderd zijn de woningen die verloot worden door woningcorporaties en de woningen die bestemd zijn voor jonge statushouders en bijvoorbeeld jongeren uit de jeugdzorg. Jongerenwoningen worden verhuurd met een huurcontract voor 5 jaar. Daardoor komen er regelmatig jongerenwoningen vrij.

Zelf regelen

Jongeren moeten de voorrang zelf regelen. Met de MyQii app kunnen zij voorrang toevoegen aan hun profiel in WoningNet Regio Amsterdam. De app checkt in combinatie met de DigiD bij MijnOverheid of de jongere voldoet aan de voorwaarden voor de voorrang. Op WoningNet is hierover meer informatie te vinden.

Binding met Amsterdam

Van binding met Amsterdam is sprake als iemand 6 jaar zonder onderbreking in Amsterdam woont óf dat deed tussen nu en 10 jaar geleden. Er is dus ook recht op voorrang als iemand maximaal 4 jaar geleden ergens anders naartoe verhuisde, maar direct daarvoor 6 jaar zonder onderbreking in Amsterdam woonde. Dit moet blijken uit de inschrijving in de Basisregistratie Personen van de gemeente Amsterdam.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.