Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Voorlichtingsmateriaal houtstook 2022/2023 beschikbaar

Gemeenten kunnen nu het voorlichtingsmateriaal houtstook 2022/2023 downloaden. De voorlichting richt zich op eigenaren van een open haard, kachel of vuurkorf.

IPLO 23 september 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Houtstokers zijn zich er niet altijd bewust van dat het haardvuur of de kachel slecht is voor de gezondheid. De rook van een houtvuur bevat namelijk altijd schadelijke stoffen zoals fijnstof, koolwaterstoffen (PAK’s), benzeen en koolmonoxide. Dat zorgt voor ongezonde lucht. Via voorlichting kunnen gemeenten houtstokers meer bewust maken van de schadelijke effecten. Houtstokers kunnen hun stookgedrag aanpassen en daardoor kan de overlast voor de omgeving verminderen.

Jaarlijkse evaluatie en aanpassing

Gemeenten kunnen nu het voorlichtingsmateriaal 2022/2023 downloaden. Het gaat om kant-en-klare informatieve artikelen, infographics, beeldmateriaal en video’s en social media posts. Het materiaal wordt sinds najaar 2019 beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid en wordt ieder jaar aangepast, na een evaluatie onder gebruikers.

Gemeenten kunnen de voorlichting geven via hun website, persberichten, advertenties in huis-aan-huisbladen of andere media.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.