Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

VNG-reactie op internetconsultatie Volkshuisvestingsfonds

De VNG heeft gereageerd op de internetconsultatie voor het Volkshuisvestingsfonds. Gemeenten investeren in kwetsbare wijken om zo de leefbaarheid te vergroten, bijvoorbeeld door het verbeteren van woningen. Het is van groot belang dat gemeenten hierin financieel ondersteund worden door het rijk.

VNG 9 mei 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Geef nu al duidelijkheid over toekomstige middelen

Met het Volkshuisvestingsfonds stelt het rijk straks opnieuw middelen ter beschikking. We vragen om gemeenten nu al duidelijkheid te geven over toekomstige middelen die nog beschikbaar komen, in het regeerakkoord is hier immers € 600 miljoen voor gereserveerd.

Suggesties om de regeling verder te verbeteren

We zijn het ermee eens dat de regeling ten opzichte van de oude regeling eenvoudiger is gemaakt. Daarnaast benadrukken we dat deze regelingen van gemeenten veel capaciteit en kennis vragen om een goede aanvraag in te dienen terwijl het niet zeker is dat gemeenten het hoognodige geld ook krijgen. Daarom doen we suggesties om de regeling verder te verbeteren. Zo stellen we voor dat gemeenten aanvragen gezamenlijk mogen bundelen en ook bijdragen van andere partijen als cofinanciering mee mogen tellen.

Meer informatie

VNG-consultatiereactie Volkshuisvestingsfonds 2023

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.