Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Vijf projecten in de race voor de NEPROM-prijs 2024

​De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf visionaire projecten genomineerd voor de editie van 2024. Oosterdokseiland (Amsterdam), Wisselspoor (Utrecht), Oostenburg (Amsterdam), City-Center Tilburg (Tilburg) en Cruquius (Amsterdam) maken kans om er met de felbegeerde titel vandoor te gaan. De winnaar wordt op 16 mei uitgeroepen tijdens de DVDP in Den Bosch.

NEPROM 24 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De NEPROM-prijs, die dit jaar haar tiende jubileum viert, beloont niet alleen hoogwaardige projecten, maar belichaamt ook de essentie van goede samenwerking tussen gemeenten en één of meer marktpartijen. Het bekroonde project blinkt niet alleen uit in leefbaarheid, beleving en gebruikswaarde, maar heeft ook een blijvende impact hebben op de gemeenschap, getuigend van conceptuele kracht en duurzaamheid.

Genomineerde projecten en partijen

Het gaat bij de genomineerde projecten om een samenwerking tussen de volgende partijen:

  • Wisselspoor van Synchroon en gemeente Utrecht;

  • Cruquius van Amvest en gemeente Amsterdam;

  • Oostenburg van Stadgenoot, SOO (VORM/Steenwell), RVB en gemeente Amsterdam;

  • City-Center Tilburg van Wereldhave, NEOO en gemeente Tilburg;

  • Oosterdokseiland van BPD Gebiedsontwikkeling en gemeente Amsterdam.

De jury

De jury van de NEPROM-prijs 2024 bestaat uit voorzitter Josja van der Veer (directeur Ruimte & Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development), Maria Piels (architect, Inbo), Denise Notenboom (directeur Rabo Real Estate Finance), Jan Kleine (directeur bureau PAU, namens gemeente Groningen, winnaar NEPROM-prijs 2021), Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland, winnaar NEPROM-prijs 2021) en Jan Theo van der Beek (ontwikkelingsmanager MWPO, winnaar NEPROM-prijs 2021).​

De NEPROM-prijs

NEPROM heeft zich toegewijd aan het bevorderen van sterke partnerschappen tussen overheden, ontwikkelaars en andere marktpartijen om de ontwikkeling van locaties naar een hoger niveau te tillen. Voor deze editie bundelt NEPROM haar krachten met Rabo Real Estate Finance. Er wordt niet alleen gekeken naar het eindresultaat, maar ook het proces dat heeft geleid tot een indrukwekkende transformatie. Met de NEPROM-prijs vieren we niet alleen succesvolle projecten, maar ook de kracht van samenwerking en innovatie.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.