Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Versie 1.0 van Standaard aanvragen en meldingen (STAM) niet meer ondersteund sinds 1 november 2022

De Standaard aanvragen en meldingen (STAM) helpt bij het afleveren van een vergunningaanvraag of melding bij overheden. Op dit moment ondersteunt het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) 2 versies van de standaard. Versie 1.0 heeft nog niet alle velden die nodig zijn voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Sinds 1 november 2022 wordt deze versie daarom niet meer ondersteund.

Aan de Slag met de Omgevingswet 3 november 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De Standaard aanvragen en meldingen (STAM) helpt bij het afleveren van een vergunningaanvraag of melding bij overheden. Op dit moment ondersteunt het DSO 2 versies van de standaard. Versie 1.0 heeft nog niet alle velden die nodig zijn voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Sinds 1 november 2022 wordt deze versie daarom niet meer ondersteund.

Antwoorden op participatievragen missen

In de vergunningaanvragen van versie 1.0 van STAM missen onder andere de participatievragen. Overheden die deze versie van de standaard gebruiken, ontvangen de antwoorden op deze participatievragen niet. Ze kunnen deze versie daarom niet gebruiken bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

Het DSO ondersteunt versie 1.0 daarom niet meer vanaf de release die op 1 november 2022 plaatsvond. Deze release was eerder gepland op 26 oktober 2022, maar is verplaatst.

Leveranciers moeten software aanpassen

Gebruikt een leverancier van een zaak- of vergunningensysteem nu versie 1.0? Dan moeten ze hun software aanpassen en versie 2.0 van de standaard gebruiken. Anders ontvangen overheden geen aanvragen en meldingen meer.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.