Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Vergunningen voor EBN: verkenningsonderzoek aardwarmte met ontplofbare stoffen

SodM heeft besloten EBN namens de minister van EZK aanvullende vergunningen te verlenen om de bodem in Nederland te onderzoeken op mogelijkheden voor het winnen van aardwarmte. Het onderzoek gebeurt met geluidsgolven, opgewekt met ontplofbare stoffen. Om met deze stoffen te mogen werken is een vergunning nodig. Er zijn ook wettelijke voorschriften aan verbonden. SodM verleent de vergunning onder bepaalde voorwaarden en ziet er op toe dat EBN de vergunning naleeft.

Staatstoezicht op de Mijnen 9 februari 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

EBN krijgt drie nieuwe vergunningen:

  • Voor onderzoek in de gebieden Zeeland, Zuid-Hollandse Eilanden en West-Brabant (AB-313-2020, aangegeven als de gebieden D en E in de (bijgevoegde) Gebiedenkaart SCAN).

  • Voor onderzoek in de gebieden Oost-Brabant en Noord- en Zuid-Limburg (AB-314-2020, aangegeven als de gebieden F en G in de Gebiedenkaart SCAN).

  • Voor onderzoek in de gebieden Noord-Gelderland, Zuidoost-Flevoland, de Achterhoek, Zuid-Twente, West-Friesland en de Noordoostpolder (AB-315-2020, aangegeven als de gebieden A, B, H en I in de Gebiedenkaart SCAN).

De onderzoeken gebeuren op verschillende plaatsen, tussen nu en 31 december 2021. Telkens voordat een onderzoek op een bepaalde plaats start, zal EBN de omwonenden en SodM daarvan op de hoogte stellen.

Deze vergunningen zijn voor het gebruik van ontplofbare stoffen bij verkenningsonderzoek. Om het verkenningsonderzoek uit te voeren heeft EBN nog andere vergunningen nodig, bijvoorbeeld van gemeenten in het onderzoeksgebied. Deze vergunningen worden door de betreffende instanties verleend en niet door SodM.

Bijlagen

Vergunning AB-313
Bijlage 1 vergunning AB- 313
Bijlage 2 vergunning AB- 313

Vergunning AB-314
Bijlage 1 vergunning AB- 314
Bijlage 2 vergunning AB- 314

Vergunning AB-315
Bijlage 1 vergunning AB- 315
Bijlage 2 vergunning AB- 315

Meer weten? Neem een kijkje in het themadossier: klik op de tabs boven het artikel

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.