Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Vergunning voor EBN: verkenningsonderzoek aardwarmte met ontplofbare stoffen regio Utrecht Oost

EBN heeft een vergunning gekregen om verkenningsonderzoek naar aardwarmte uit te voeren in Utrecht Oost. Hierbij worden ontplofbare stoffen gebruikt. Vanwege geluidsoverlast mogen de werkzaamheden binnen de bebouwde kom maar tot 19.00 uur ’s avonds worden uitgevoerd.

Staatstoezicht op de Mijnen 16 augustus 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft besloten Energie Beheer Nederland B.V. (EBN) namens de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat een vergunning te verlenen om de bodem in Nederland te onderzoeken op mogelijkheden voor het winnen van aardwarmte.

Het onderzoek gebeurt met geluidsgolven, opgewekt met kleine hoeveelheden ontplofbare stoffen. Om met deze stoffen te mogen werken is een vergunning nodig. Er zijn ook wettelijke voorschriften aan verbonden.

SodM verleent de vergunning onder bepaalde voorwaarden, zoals over de tijdstippen waarop de werkzaamheden mogen plaatsvinden. Daarnaast ziet SodM erop toe dat EBN de vergunning naleeft.

De vergunning is op 26 juli 2022 verstuurd naar EBN.

Periode en melding

EBN krijgt een nieuwe vergunning voor onderzoek in het gebied aangeduid als gebied: C: As Haarlem-Nijmegen. EBN zal onderzoek doen langs meerdere lijnen. Zie bijlage 1 van de vergunning. Het onderzoek gebeurt op verschillende plaatsen in de regio Utrecht Oost, zie hiervoor de detailkaarten in de vergunning.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode 1 september 2022 en 31 december 2022. En tussen 07:00 en 23:00 uur, met uitzondering van in de bij besluit van de gemeenteraad vastgestelde bebouwde kom. Daar geldt een eindtijd van 19:00 uur.

Telkens voordat een onderzoek op een bepaalde lijn start, zal EBN de omwonenden en SodM daarvan op de hoogte stellen. Deze vergunning is voor het gebruik van ontplofbare stoffen bij verkenningsonderzoek. Om het verkenningsonderzoek uit te voeren heeft EBN nog andere vergunningen nodig, bijvoorbeeld van gemeenten in het onderzoeksgebied.

Deze vergunningen worden door de betreffende instanties verleend en niet door SodM

Publicatie

Vergunning voor EBN: verkenningsonderzoek aardwarmte met ontplofbare stoffen regio Utrecht Oost

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.