Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Verbeterpunten voor juridische en toepasbare regels bruidsschat

Gemeenten en waterschappen komen tijdens het oefenen met de bruidsschat soms verbeterpunten tegen voor de juridische en toepasbare regels. Er is nu een overzicht met daarin alle bekende punten. Hiermee kunt u als gemeente en waterschap bijvoorbeeld een aantal vragen en toelichtingen in het Omgevingsloket optimaliseren.

Aan de slag met de Omgevingswet 11 juli 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Ben je regelanalist, jurist of bijvoorbeeld informatieadviseur bij een gemeente of waterschap? Dan is de onderstaande informatie belangrijk voor jou. Je kunt namelijk de verbeterpunten uit het overzicht verwerken in de juridische en toepasbare regels.

Overzicht met verbeterpunten

Alle verbeterpunten die nu bekend zijn, vind je in een overzicht op de pagina Verbeterpunten voor juridische en toepasbare regels bruidsschat.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen hebben dit overzicht samengesteld en beheren dit. Omdat het Rijk de definitieve versie van de bruidsschat heeft opgeleverd, verwerk je als gemeente en waterschap deze verbeterpunten zelf in juridische en toepasbare regels.

Verwerken verbeterpunten in definitieve versie bruidsschat

Het verwerken van de verbeterpunten is vooral belangrijk voor de productieomgeving van het DSO. De juridische regels voor gemeenten staan sinds mei 2023 op de productieomgeving.

Je kunt deze aanpassen met een wijziging van het omgevingsplan. De toepasbare regels voor gemeenten zijn naar verwachting in juli 2023 beschikbaar. Vanaf dan kan je als gemeente de verbeterpunten doorvoeren en ook eigen aanpassingen doen aan de toepasbare regels.

Waterschappen hebben tot 15 november 2023 de tijd om zelf een waterschapsverordening te publiceren op de productieomgeving, waarin ze de regels van de bruidsschat verwerken. Dit is afgesproken met de UvW. Neem je juridische of toepasbare regels van de bruidsschat over in je verordening? Verwerk dan ook de punten uit het overzicht als u de regels wilt optimaliseren.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.