Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Uitvraag bij gemeenten leidt tot beter zicht op mogelijke illegale activiteiten rondom afvalverwerking

De OMWB startte dit jaar veelbelovend met het in beeld brengen van eerder onbekende locaties met mogelijke illegale activiteiten rondom afvalverwerking. De uitvraag bij gemeenten die hieraan voorafging leidde tot bruikbare informatie.

Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant 29 november 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Het doel van het project ‘Inzamelen van afval zonder vergunning en illegale opslag’ is om onbekende locaties te vinden die nog niet in beeld zijn bij de OMWB vanwege het ontbreken van een vergunning. Dan kan het gaan om plekken waar mogelijk illegaal afval wordt ingenomen, bewerkt, verwerkt, of opgeslagen. Ook kan er bijvoorbeeld sprake zijn van het illegaal demonteren van afval in erkende bedrijven of het illegaal slopen van auto’s.

Bezoek

In de volgende fase van het project volgt een meer diepgaand onderzoek naar de geïdentificeerde locaties die de uitvraag bracht. Hierbij maakt de OMWB ook gebruik van openbare bronnen, bijvoorbeeld gegevens van de Kamer van Koophandel, Google en Marktplaats. Ook korte lijnen met onze samenwerkingspartners van de politie kunnen tot bruikbare informatie leiden. Uiteindelijk wil de OMWB een lijst met te bezoeken locaties samenstellen. Om de mogelijke illegale activiteiten een halt toe te roepen is het de bedoeling dat gemeente deze specifieke locaties opnemen in hun werkprogramma.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.