Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Uitstel van betaling ook in eerste kwartaal 2022 voor huurders gemeentelijk vastgoed

Het college van B en W heeft besloten huurders van gemeentelijk vastgoed, die getroffen zijn door de coronacrisis, ook in 2022 uitstel van betaling aan te bieden. De regeling wordt in de maanden januari, februari en maart voortgezet. Het college van B en W heeft hiertoe besloten vanwege de meest recente beperkende maatregelen die het kabinet heeft genomen.

Gemeente Amsterdam 10 december 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De Maatwerkregeling is sinds de coronacrisis ingesteld om huurders van gemeentelijk vastgoed, die aantoonbaar geraakt zijn door de crisis, financieel te ondersteunen. De Maatwerkregeling bestaat uit uitstel van huurbetaling, een rentevrije betalingsregeling van zes jaar, huurkorting en kwijtschelding bij dreigend faillissement. In september besloot het college al om de Maatwerkregeling inclusief huurkorting voort te zetten tot 31 december 2021, ondanks dat de steunpakketten vanuit het rijk per 1 oktober werden stopgezet. Momenteel is het nog onduidelijk hoelang de maatregelen rond het coronavirus van kracht blijven. Daarom zal het college mogelijk begin volgend jaar besluiten over een passend vervolg van de huurkortingsregeling die op 31 december 2021 eindigt.

Uitstel van betaling wordt nu al met drie maanden verlengd tot en met 31 maart 2022, zodat huurders zich nu geen zorgen hoeven te maken over een eventuele betaling van de huur per 1 januari 2022. De aanvang van de betalingsregelingen wordt met het besluit van het college verplaatst van 1 april 2022 naar 1 juli 2022. Deze ruime en rentevrije betalingsregeling heeft een looptijd van zes jaar en geeft de gelegenheid aan huurders om over een vrij lange periode hun huurschuld terug te betalen. Huurders die nog geen aanvraag hebben ingediend voor een terugbetalingsregeling kunnen dit alsnog doen.

Met de brancheorganisaties is gesproken over de situatie onder hun achterban om zo goed mogelijk te achterhalen wat onder de huurders leeft in het kader van de coronacrisis. Het college zal met hen in gesprek blijven en hen betrokken houden. Ook met huurders wordt nauw contact gehouden door de directie Gemeentelijk Vastgoed.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.