Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Toenemend personeelstekort

Een opvallende bevinding uit de vijfde conjunctuurenquête is een tekort aan beschikbare medewerkers bij zowel projectontwikkelaars als bouwers.

Neprom 20 april 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De NEPROM heeft in maart 2021 voor de vijfde keer de conjunctuurenquête uitgevoerd. De meeste bedrijven geven aan dat de projectontwikkelings- en bouwactiviteiten op dit moment (totaal) niet geraakt worden door corona en dat dat over drie maanden niet veel anders is. De beleggingsactiviteiten lijden veel meer onder corona.  

Een van de meest opvallende bevindingen uit deze meting is dat steeds meer bedrijven kampen met een tekort aan beschikbare medewerkers. Dit is voor 30% van de deelnemende projectontwikkelaars van toepassing en voor 40% van de bouwers. Dat is meer dan het aandeel bouwbedrijven waarvoor dit helemaal niet van toepassing is. 

Verder lijkt langzaam maar zeker de coronamoeheid toe te slaan. De motivatie van medewerkers neemt af en de ervaren inefficiëntie van thuiswerken en communicatie groeit. Al zijn er natuurlijk ook voordelen verbonden aan de digitale communicatie. 

Download hier de rapportage, waarin je ook leest over de stemming over de woningmarkt en commercieel en maatschappelijk vastgoed. 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.