Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Tips & Tricks vergunningaanvraag buitenfestival voor festivalorganisatoren

De procedures om succesvol een vergunning voor een buitenfestival aan te vragen zijn er de laatste jaren niet makkelijker op geworden. Er moet met steeds meer aspecten rekening gehouden worden bij een vergunningaanvraag. Denk aan de gevolgen van een festival voor de stikstofdepositie in een natuurgebied of de geluids- en verkeersoverlast voor omwonenden. Maar ook aan de invoering van het coronapaspoort.

1 april 2021

Vragen vanuit festivalorganisatoren

Door deze ontwikkelingen spelen er diverse vragen bij festivalorganisatoren. Hoe houdt u in uw vergunningaanvraag voldoende rekening met stikstofuitstoot en geluidsoverlast voor een buitenfestival? Maar ook hoe integreert u de richtlijnen voor het gebruiken van het coronapaspoort in uw toegangscontroles?

Terugblik op kennissessie met de VNPF

In een interactieve online kennissessie ‘Vergunningaanvraag buitenfestival’ voor festivalorganisatoren, die plaatsvond op 18 maart en waarin we samenwerkten met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festival (VNPF), gaven onze bestuursrecht advocaten Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder en onze IT, IE & Privacy advocaat Michael Reker antwoord op deze en vele andere vragen.

Tips & Tricks geluid, stikstof en coronapaspoort

Als terugblik op deze kennissessie delen we graag de Tips & Tricks met festivalorganisatoren die hierbij niet aanwezig konden zijn. Maar tóch hun voordeel willen doen met de gedeelde kennis om hun vergunningaanvraag succesvol te laten verlopen.

De Tips & Tricks zijn hier te downloaden.

Meer weten? Neem een kijkje in het themadossier: klik op de tabs boven het artikel.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.