Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Subsidie voor nieuwe woonvormen in Drenthe

Er is in Drenthe een nieuwe subsidieregeling voor het ondersteunen van wooninitiatieven. De provincie stelt € 150.000,-- beschikbaar voor startsubsidies. Ook is er in totaal € 500.000,-- beschikbaar voor renteloze leningen voor het ontwikkelen van een initiatief. De regeling volgt uit het succes van enkele pilotprojecten, die de provincie dit jaar steunde.

Provincie Drenthe 26 november 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Gedeputeerde Hans Kuipers: “Het ondersteunen van wooninitiatieven is één van de pijlers binnen de Sociale Agenda en Woonagenda en draagt bij aan toekomstbestendig wonen in Drenthe. De regeling sluit aan bij bestaande landelijke regelingen. Met de subsidieregeling willen we inwoners helpen om hun ideeën voor een nieuwe woonvorm een stap verder te brengen. Daarmee zorgen we dat inwoners op een prettige manier kunnen (blijven) wonen op de manier die zij willen.”

Renteloze lening

Inwoners kunnen vanaf 1 december 2021 tot 1 november 2023 een startsubsidie aanvragen van maximaal € 5.000,-- Daarnaast biedt de regeling de mogelijkheid tot het aanvragen van een renteloze lening van maximaal € 50.000,-- in de ontwikkelfase van een wooninitiatief. Hier kunnen bijvoorbeeld de kosten van een architect of het opstellen van een programma van eisen mee betaald worden. Het gaat om €2.500,-- per woning.

Provinciaal Impulsteam Wonen

Vanuit het Impulsteam Wonen worden ruim 40 wooninitiatieven ondersteund. De verwachting is dat een groot deel hiervan gebruik zal maken van de subsidiemogelijkheid. Twee initiatiefnemers hebben de startsubsidie in de pilotfase al aangevraagd. Het geld wordt gebruikt voor de realisatie van een collectief aan starterswoningen in Vledder en het creëren van een nieuwe woongemeenschap in Wateren. De rol van de provincie is voornamelijk het begeleiden van het proces.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.