Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Startersmonitor brengt problematiek starters op woningmarkt in kaart

Voor starters is het momenteel niet makkelijk op de woningmarkt. De krappe woningmarkt levert veel problemen op bij het vinden van een betaalbare woning, zowel bij huur- als bij koopstarters. Tien woningmarktpartijen gaan daarom via de Startersmonitor de problematiek van de starter op de woningmarkt in kaart brengen. Respondenten tussen de 18 en 40 jaar kunnen meedoen tot en met 17 september.

Rijksoverheid 5 augustus 2021

Het uiteindelijke doel is om data te verzamelen over starters en te inventariseren welke specifieke problemen voor hen spelen op de huur- en koopwoningmarkt. Door de startersmonitor periodiek te herhalen, worden ontwikkelingen in kaart gebracht en houden partijen vinger aan de pols bij wat er speelt onder starters. Naar verwachting presenteren de betrokken partijen in oktober 2021 de uitkomsten van de eerste Startersmonitor.

De Startersmonitor is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Huurwoningen.nl, De Hypotheker, De Hypotheekshop, Huispedia, Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Nederlandse coöperatieve vereniging van Makerlaars en taxateurs (NVM), Pararius, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en Vereniging Eigen Huis (VEH).

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.