Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Staalkaart verordeningen omgevingsplan deel II beschikbaar

De staalkaart verordeningen in het omgevingsplan deel II is beschikbaar. In de staalkaart worden delen van de model-APV omgezet in voorbeeldregels voor het omgevingsplan. Het gaat om regels voor activiteiten bij gemeenten die momenteel het meeste worden aangevraagd.

VNG 22 september 2020

Nieuws & Achtergrond

De regels betreffen de activiteiten opbreken en graven, het aanleggen van kabels en leidingen, standplaatsen innemen en het maken van reclame.

Topactiviteiten

Deze activiteiten zijn de zogenaamde ‘topactiviteiten’; activiteiten uit lokale verordeningen die op basis van het huidig recht het meeste worden aangevraagd bij gemeenten. Voor deze activiteiten worden met deze staalkaarten voorbeeldregels voor het omgevingsplan nieuwe stijl gemaakt. De voorbeeldregels kunnen worden gebruikt wanneer de regels uit de lokale verordeningen over deze onderwerpen worden opgenomen in het omgevingsplan.

Meer gemeentelijke staalkaarten voor het omgevingsplan 

De VNG ontwikkelt in het project 'gemeentelijke staalkaarten voor het omgevingsplan' verschillende voorbeelden van onderdelen van het omgevingsplan. Eerder is uit het project de structuur van het omgevingsplan, het zogenaamde ‘casco’,  een integratie van vier lokale verordening en de bestaande woonwijk voortgekomen. De staalkaart verordeningen in het omgevingsplan deel II is een vervolg op de staalkaart integratie van vier verordeningen.

Ga hier direct naar de Staalkaart verordeningen omgevingsplan deel II.

Lees via deze link meer over de staalkaarten voor het omgevingsplan van de VNG.

Bekijk hier de Handleiding: stap voor stap het omgevingsplan ontwerpen en de Inleiding Ontwerpen Omgevingsplan.

Artikel delen

Reacties

Geef een reactie