Bekijk hieronder de position papers en het rondetafelgesprek van 26 september terug over ruimtelijke ordening.
Bekijk het gesprek terug
Bekijk de position papers
Artikel delen
De bouwstop onder de Omgevingswet
Steeds meer kantoren met minimaal energielabel C
De innovatieve onderzoeksmethode eDNA is kansrijk om het natuurvriendelijk isoleren van spouwmuren sneller en goedkoper te maken. Minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke...
Cumulatie metalen en vergunningverlening
Levert schending van het vertrouwensbeginsel een schadevergoeding op?
Ruimtelijke ordening: integraal rijksbeleid en rol gemeenten
Vanaf 1 oktober 2024 veranderingen in veel formulieren in het Omgevingsloket
De Omgevingswet heeft het omgevingsrecht ingrijpend gewijzigd. Onder het nieuwe recht moeten ook alle betrokken beleidsbelangen een plaats krijgen. In deze cursus leer je hoe je deze beleidsbelangen op een effectieve manier kunt integreren binnen de verschillende kerninstrumenten van de Omgevingswet.
Leergang over de dagelijkse praktijk en juridische invulling van het omgevingsrecht. Je leert alles over de plaats van milieu-, waterbeheer-, natuur- en ruimtelijk ordeningsrecht in het omgevingsrecht.
Deze 2-daagse cursus gaat over goede ruimtelijke inpassing van duurzame energie zonder klimaatdoelen en kwaliteit van leefomgeving uit het oog te verliezen. Wat betekent de woningbouwopgave en de warmtetransitie voor het energiesysteem? Welke oplossingsrichtingen zijn er en hoe passen we die met ruimtelijke kwaliteit in?
Deze cursus Bopa of wijziging omgevingsplan geeft inzicht in de verschillende facetten van de Bopa en de wijziging van het omgevingsplan en de keuzes en stappen die je daarbij kan nemen.