Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

PUR-schuim bij juiste toepassing niet schadelijk voor bewoners

Bij een juiste toepassing van woningisolatie met gespoten PUR-schuim is het onwaarschijnlijk dat bewoners hiervan nadelige gezondheidseffecten ondervinden, omdat de blootstelling aan gevaarlijke stoffen dan binnen veilige grenzen blijft. De Gezondheidsraad vindt dat bewoners de garantie moeten krijgen dat isolatiebedrijven veilig werken volgens de richtlijnen.

Gezondheidsraad 8 december 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Gespoten PUR-schuimisolatie en gezondheid

Gespoten PUR-schuim wordt vooral gebruikt voor de na-isolatie van vloeren van bestaande woningen. Het bestaat uit twee componenten die na een chemische reactie uitharden tot een isolerende schuimlaag. Het is van belang dat dit proces goed verloopt, anders kunnen stoffen vrijkomen die voor gezondheidsklachten kunnen zorgen. Bij een juiste toepassing van woningisolatie met gespoten PUR-schuim is het onwaarschijnlijk dat bewoners hiervan nadelige gezondheidseffecten ondervinden. De blootstelling aan gevaarlijke stoffen blijft dan binnen veilige grenzen. Bij onjuiste toepassing kunnen deze grenzen overschreden worden waardoor de risico’s voor de gezondheid toenemen. De gezondheidsklachten die bewoners melden zijn door gebrekkige registratie nu niet goed te duiden. De raad adviseert de registratie te verbeteren. Ook vindt de raad dat bewoners de garantie moeten krijgen dat isolatiebedrijven veilig werken volgens de richtlijnen. Tot slot adviseert de raad de risico’s voor werknemers nader te onderzoeken.

Download 'samenvatting Gespoten PUR-schuimisolatie en gezondheid'

Download 'kernadvies Gespoten PUR-schuimisolatie en gezondheid'

Download 'achtergronddocument Gevaaraanduidingen en blootstellingslimieten voor stoffen van gespoten PUR-schuim'

Download 'achtergronddocument Overzicht studies naar blootstelling en naar gezondheidsklachten na woningisolatie met gespoten PUR-schuim'

Ga naar:

Adviesaanvraag gespoten PUR-schuim

Adviesaanvraag | 03-09-2018

Verslag hoorzitting Commissie Gespoten PUR-schuim

Overige | 01-12-2020

Commentaar op conceptadvies Gespoten PUR-schuimisolatie en gezondheid

Commentaar | 01-12-2020

Aanbiedingsbrief Gespoten PUR-schuimisolatie en gezondheid

Brief | 01-12-2020

Persbericht Gespoten PUR-schuimisolatie en gezondheid

Persbericht | 01-12-2020

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.