Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Plannen om woningbouw te versnellen: Oude wijn in nieuwe zakken?

Op 18 januari 2023 heeft minister De Jonge het “Plan van aanpak versnellen processen en procedures woningbouw” naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin staan versnellingsacties opgesomd die er voor moeten zorgen dat er in ons land sneller veel woningen worden gebouwd.

27 januari 2023

In de publiciteit heeft vooral het voorstel om de bezwaar- en beroepsprocedures te beperken de nodige aandacht gekregen. Daar schrijf ik het een en ander over. Maar ik heb ook de andere suggesties eens tegen het licht gehouden en moet concluderen dat deze op het eerste gezicht sympathiek lijken, maar in de praktijk van alle dag niet en misschien zelfs wel contraproductief zullen uitpakken.

Dus ik zou er nog maar eens even heel goed over nadenken als ik minister voor VRO was.

En dat geldt zeker nu hij op 26 januari jl. heeft voorgesteld om de inwerkingtreding van de Omgevingswet voor de vijfde keer uit te stellen en deze datum nu op te schuiven naar 1-01-2024. Want uitvoering van dit Plan van aanpak én de uitvoering van de Omgevingswet per genoemde datum gaan sowieso niet samen. Daarvoor is er op uitvoeringsniveau volstrekt onvoldoende capaciteit aanwezig: dat wordt een drama.

Het is wat mij betreft “óf óf” en dan zou ik maar kiezen voor het grote maatschappelijk belang dat gediend is met wonen.

Maar ja…… ik ben geen minister voor VRO.

Lees hier: Plannen om woningbouw te versnellen: Oude wijn in nieuwe zakken?

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.