Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Ontwerp Omgevingsverordening Zeeland als eerste digitaal gepubliceerd

Na de Omgevingsvisie Zeeland ligt nu ook de Ontwerp Omgevingsverordening Zeeland sinds vorige week ter inzage. Zeeland is de eerste provincie die de verordening ook beschikbaar heeft gesteld in het nieuwe digitaal stelsel Omgevingswet (DSO). 

Provincie Zeeland 17 september 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De nieuwe Omgevingswet vraagt om een nieuwe manier van samenwerken tussen overheden met als gezamenlijk doel het vereenvoudigen van het omgevingsrecht. In het Omgevingsloket kunnen burgers, ondernemers, maatschappelijke organisaties en belangenorganisaties de Ontwerpverordening vinden en op een eenvoudige manier doorzoeken. Het Omgevingsloket is voor een initiatiefnemer de centrale plek waar alle regels over hun omgeving te vinden zijn.  Eén wet, één loket en duidelijke procedures, dat is voor iedereen van belang.

Gedeputeerde Dick van der Velde: “De publicatie via het DSO in het Omgevingsloket maakt het document doorzoekbaar op thema’s, hoofdlijnen en locaties en is hierdoor toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor initiatiefnemers. Deze publicatie is een mooie stap richting de implementatie van de Omgevingswet en hierdoor maken we dit alvast zichtbaar, zodat geïnteresseerden wennen aan de definitieve Omgevingsverordening volgend jaar. Een mooie mijlpaal dat ons dit in Zeeland nu al is gelukt. We kunnen wennen aan het DSO en het nieuwe Omgevingsloket.”

Wat is een Omgevingsverordening?

In de Omgevingsverordening staan alle provinciale regels voor de fysieke leefomgeving. Wanneer de Omgevingswet in werking treedt, zijn deze regels terug te vinden in het Omgevingsloket. De Provincie Zeeland heeft nu alvast een aanvullende publicatie van de Ontwerpverordening gedaan om te laten zien hoe dit er uitziet wanneer de definitieve Omgevingsverordening gepubliceerd wordt. De Ontwerpverordening is te bekijken op www.omgevingswet.overheid.nl.

De volgende stap in het proces is het publiceren van de Omgevingsvisie van Zeeland in het Omgevingsloket. In de Omgevingsvisie worden alle fysieke beleidsdoelen voor de omgeving opgenomen.

De Omgevingswet

De Omgevingswet vervangt landelijk veel wetten en regels op het gebied van wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water. Dit vraagt een verandering in samenwerking tussen omgeving, provincie en partners. De Omgevingswet treedt naar verwachting in werking op 1 juli 2022.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.