Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Omgevingsdiensten zetten drones in voor toezicht en handhaving

De omgevingsdiensten in Zuid-Holland gaan “geavanceerde drones” inzetten voor toezicht en handhaving. “Drones bieden ons de mogelijkheid om vanuit de lucht toezicht te houden, wat ons letterlijk een nieuw perspectief geeft.”

11 juni 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Foto ter illustratie, dit is niet per se het soort drone dat de omgevingsdiensten gaan gebruiken. Foto: ThisIsEngineering / PixaBay

De vijf omgevingsdiensten in Zuid-Holland willen de drones inzetten voor het efficiënter en veiliger uitvoeren van hun taken. De drones zijn aangeschaft door de Provincie Zuid-Holland.

Volgens de omgevingsdiensten biedt de inzet van drones nieuwe mogelijkheden. De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) noemt “het inspecteren van moeilijk toegankelijk terrein, volumemetingen vanuit de lucht en het gebruik van infraroodopnames voor duurzaamheidsdoeleinden”.

“Drones bieden ons de mogelijkheid om vanuit de lucht toezicht te houden, wat ons letterlijk een nieuw perspectief geeft. Hierdoor kunnen we onze taken efficiënter en veiliger uitvoeren. De verzamelde informatie is van hogere kwaliteit en nauwkeuriger, waardoor we sneller en beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen”, zegt André Mutter, directeur van de ODMH.

De inzet van de drones moet de samenwerking en efficiëntie tussen de vijf diensten versterken. De ODMH heeft een droneteam waar de andere diensten gebruik van kunnen maken, zodat zij niet zelf piloten hoeven op te leiden.

De piloten van de ODMH zijn bevoegd om te vliegen binnen de Specific-categorie en onder de UAS exploitatievergunning van omgevingsdienst.nl. Daardoor mogen zij vrijwel overal vliegen, ook boven restrictiegebieden als luchthavens en gevangenissen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.