Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Nieuwe installatie voor fors minder schadelijke uitstoot Tata Steel

Op 23 september is de bouw gestart van de ontstoffings- en DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek van Tata Steel. De installatie leidt tot 80% minder uitstoot van lood, zware metalen en stof bij de Pelletfabriek ten opzichte van 2019.

Provincie Noord-Holland 26 september 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Jeroen Olthof, gedeputeerde Leefbaarheid, Milieu en Gezondheid van de provincie Noord-Holland: "Deze grote investering van Tata Steel in de ontstoffings- en DeNOx-installatie vloeit voort uit de maatregel die de provincie Noord-Holland en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) eerder aan het staalbedrijf hebben opgelegd om de uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) zoals lood fors te beperken. De maatregel is een belangrijk onderdeel van het Programma Tata Steel 2020-2050, dat de provincie met de IJmondgemeenten heeft opgesteld voor een schonere en gezondere leefomgeving."

De ontstoffingsinstallatie is in 2023 gereed en leidt tot vermindering van de uitstoot van lood, zware metalen en stof. De DeNOx-installatie, waarvan de bouw vandaag tegelijk is begonnen, moet in 2025 leiden tot een verdere vermindering van de uitstoot van stikstof.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Ruud Broekman