Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Mogelijk uitstel nieuw energielabel 

Minister Kajsa Ollongren moet het nieuwe en duurdere energielabel voorlopig uitstellen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Een motie met die oproep van VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis is gisteren aangenomen in de Tweede Kamer.

Vereniging eigen huis 23 september 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Vereniging Eigen Huis is daar blij mee. Eerder pleitte de vereniging al voor het schrappen van de plannen voor het nieuwe energielabel.

Met het voorgenomen nieuwe energielabel is de huiseigenaar veel duurder uit en niet beter af. Nu kunnen huiseigenaren nog eenvoudig online een energielabel aanvragen. Voor het nieuwe energielabel moet een energiedeskundige naar de woning komen om het huis op te meten. Het nieuwe energielabel zal huiseigenaren gemiddeld € 190 gaan kosten, 25 keer zo veel als het huidige label. Het is ook nog niet duidelijk wat de toegevoegde waarde van het nieuwe label is. Dit vindt de vereniging onacceptabel.

Ook de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de kosten en de meerwaarde van het nieuwe label. De vereniging hoopt dan ook dat de minister werkt maakt van de motie door het energielabel betaalbaar te houden en ervoor te zorgen dat het label huiseigenaren helpt bij het verduurzamen van hun woning.

Meer informatie

Meer over het energielabel

Bekijk de motie van het lid Koerhuis over voorlopig niet overstappen op nieuw energielabel

Lees het nieuwsbericht: Energielabel wordt duurder, regel het nu

Lees het nieuwsbericht: Schrap plannen voor duur en zinloos nieuw energielabel

Artikel delen

Reacties

Geef een reactie

KENNISPARTNER