nieuws

Klimaatcampagne ‘Iedereen doet wat’ van start

09-09-2019

bron: Rijksoverheid

De Rijksoverheid start vandaag samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties een langlopende campagne over de klimaattransitie. Onder de titel ‘Iedereen doet wat’ helpt de campagne mensen bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. De campagne maakt duidelijk dat iedereen iets kan bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of mensen iets kunnen doen voor het klimaat, maar wat ze kunnen doen.

De campagne biedt concrete handvatten aan mensen die hun leven willen verduurzamen. Op de website Iedereendoetwat.nl staan ruim 20 onderwerpen waarmee mensen hun leven kunnen verduurzamen. Deze onderwerpen zullen de komende jaren worden aangevuld en veranderen naarmate de klimaattransitie vordert. Want de keuzes zijn voor iedereen anders. De een kan overwegen om zonnepanelen te installeren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van EZK, BZK, I&W en LNV. Met de campagne start ook een samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisatie die onder de titel ‘Iedereen doet wat’ mensen helpen, bijvoorbeeld met een concrete productactie of extra informatie. Een overzicht van de deelnemende partijen is te vinden op: Iedereendoetwat.nl/wat-klimaatpartners-doen.

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Kennismarkt 2019 - Omgevingswet en Energietransitie

→ Lees meer

Kennismarkt 2019 - Omgevingswet en Energietransitie

→ Lees meer

Energietransitie in de gebouwde omgeving - voor programmamanagers

Tijdens de 2-daagse cursus leert u op beleidsniveau te denken om een warmteplan te komen en na afloop kent u het proces en de verschillende spelers en belangen.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in