Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Hannah Kleemans sinds september 2022 Legal Consultant Omgevingsrecht bij Royal HaskoningDHV

Als legal consultant omgevingsrecht bij Royal HaskoningDHV adviseert en begeleidt Hannah overheden en bedrijven bij ruimtelijke procedures en adviseert zij over vraagstukken met betrekking tot de fysieke leefomgeving. Hierbij richt zij zich met name op gebiedsontwikkelingsprojecten. Eerder werkte Hannah als advocaat binnen het omgevingsrecht.

7 februari 2023

Interviews

Interviews

Waarom heeft u voor deze functie gekozen?  

Ik heb voor de functie van legal consultant omgevingsrecht bij Royal HaskoningDHV gekozen omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan ruimtelijke vraagstukken. Met het grote woningtekort, de verduurzamingsopgave, de stikstofproblematiek en de schaarse ruimte, is het omgevingsrecht volop in beweging en moeten er grote vraagstukken opgelost worden. Ik vind het ontzettend interessant om hierover mee te denken en hier een bijdrage aan te leveren. Verder heb ik voor deze functie gekozen omdat ik graag gezamenlijk met meerdere partijen en constructief aan ontwikkelingen wil werken.

Wat is de grootste uitdaging binnen deze functie? 

De thema’s die dit rechtsgebied zo interessant maken (o.a. woningschaarste, de stikstofproblematiek) maken de functie tegelijkertijd ook uitdagend. Bij ruimtelijke ontwikkelingen gelden er nu eenmaal beperkingen en moeten verschillende belangen tegen elkaar worden afgewogen. Ook verandert de wet- en regelgeving continu. Als jurist moet je in projecten helaas vaak beperkingen stellen en vertellen dat iets niet mogelijk is.

Waar komt uw interesse voor het omgevingsdomein vandaan?  

Ik vind het omgevingsdomein interessant omdat hierin alle thema’s die in de samenleving spelen, aan de orde komen. Ik vind het interessant om na te denken over hoe we zorgen dat we in Nederland met z’n allen veilig, betaalbaar en comfortabel kunnen samenleven, waarbij rekening wordt gehouden met alle ontwikkelingen in de samenleving. Verder vind ik het omgevingsdomein interessant omdat ontwikkelingen duidelijk zichtbaar zijn en je daarmee ook direct ziet waar je het voor doet. Ik fiets dan ook graag langs ontwikkelingen waaraan ik heb meegewerkt.

Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?  

Mijn favoriete plek in onze leefomgeving zijn steden. Ik houd van de dynamiek, de diversiteit en de snelle ontwikkelingen in steden. Mijn favoriete plek in Nederland is mijn geboorte- en woonplaats: Amsterdam. Ondanks dat Amsterdam de laatste jaren (niet altijd in de goede richting) enorm is veranderd, houd ik van de stad, vooral omdat de stad altijd in beweging is en er elke weeks iets nieuws gebeurt in de stad.

Wat is uw grootste ergernis over het omgevingsdomein?  

De onduidelijkheid over de inwerkingtreding van de Omgevingswet…

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.