Menu

Zoek op
rubriek

Grote onderhoudsopgave Zeeland in kaart

Rijkswaterstaat investeert de komende jaren fors in onderhoud aan een groot aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken.

Rijkswaterstaat 2 oktober 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Veel van deze objecten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 en een groot deel is aan renovatie of vervanging toe. Een flinke klus. Zo flink zelfs dat we het de grootste onderhoudsopgave noemen die Rijkswaterstaat óóit heeft uitgevoerd. Die opgave hebben we nu voor u in kaart gebracht.

Deze interactieve kaart maakt inzichtelijk wat we wanneer gaan doen, in het kader van het Vernieuwen, Verjongen en Verduurzamen van de infrastructuur in Zeeland. We pakken de meest urgente projecten als 1e aan en geven voorrang aan het goed functioneren van de hoofdtransportassen. Dit zijn de voornaamste routes voor de beroepsvaart, die net als alle andere infrastructuur tijdens het onderhoud volop worden gebruikt.

Om de hinder te beperken, proberen we werkzaamheden zoveel mogelijk te combineren.

Planning in grote lijnen

Daarnaast zijn ook andere factoren van invloed op onze planning. Zoals de complexiteit van de projecten, de beschikbare capaciteit bij zowel Rijkswaterstaat als de markt en de belangen van de omgeving. Bij het wijzigen van de planning voor het baggeren van de Zandkreekgeul hielden we bijvoorbeeld rekening met de wensen van de mossel- en oesterkwekers. We kijken dus jaren vooruit, maar de planning ligt niet voor jaren vast; die passen we waar nodig aan.

Artikel delen

Reacties

Leave a Reply