Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Extra subsidies voor beweegvriendelijke omgeving

De provincie Zuid-Holland investeert ruim €400.000 extra in een beweegvriendelijke leefomgeving en waterrecreatie. Bij die beweegvriendelijke leefomgeving wordt het geld onder andere gebruikt voor beweegroutes en -plekken en sportvoorziening in de openbare ruimte.

Provincie Zuid-Holland 7 oktober 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Van het totaalbedrag is €265.000 voor de subsidieregeling beweegvriendelijke leefomgeving. Dit bedrag komt bovenop de €600.000, die hiervoor al beschikbaar was, zodat nog 8 extra projecten en in totaal 23 projecten kunnen worden gerealiseerd. Met die extra impuls komen er middelen beschikbaar voor onder andere een skatepark in Katwijk, een Urban Dance Ground in Schiedam en een Freerun en Calisthenics park in Krimpen aan den IJssel.

De provincie stelt ook €150.000 extra budget beschikbaar voor waterrecreatie. Hiermee ondersteunt de provincie initiatieven van zowel partners als inwoners. Van het bedrag is 2 keer €40.000 bestemd om inwoners van de regio’s Hof van Delfland en Hollandse Plassen te activeren, inspireren en motiveren om gebruik te maken van de vele waterrecreatie en watersport mogelijkheden in Zuid-Holland. Aanvragen voor deze subsidieregeling kunnen worden ingediend tot en met 30 november aanstaande.

Bewegen ‘om de hoek’

Met deze en andere subsidies stimuleert de provincie de waterrecreatie en het sportief en recreatief bewegen, bij voorkeur dichtbij huis, ofwel ‘om de hoek’. “Door sport- en recreatievoorzieningen beter toegankelijk te maken, verlagen we de drempel om (ongeorganiseerd) te sporten en te recreëren”, aldus Anne Koning. “Zo wordt het steeds aantrekkelijker om te bewegen en tegelijkertijd te genieten van onze prachtige groene landschappen en het vele en aantrekkelijke water.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.