Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Extra coronamaatregelen in 6 Veiligheidsregio’s

Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen gaan in op zondag 20 september 18:00 uur.

Gemeente Lelystad 21 september 2020

Artikelen

Artikelen

Lees het volledige nieuwsbericht over de persconferentie van 18 september op de website van Rijksoverheid.nl.

Extra regels in 6 regio’s De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. In deze 6 regio’s neemt het aantal besmettingen momenteel het hardst toe.

Overkoepelend zijn 3 maatregelen afgekondigd:

Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.

Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.

Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Veiligheidsregio’s nemen specifieke maatregelen

Daarnaast nemen de 6 veiligheidsregio’s specifieke maatregelen per regio. Ga je voor werk of een bezoek naar een van deze regio’s? Kijk dan op de website van de gemeenten in deze regio’s voor actuele informatie. Lelystad valt onder de Veiligheidsregio Flevoland Gooi en Vechtstreek. De extra maatregelen vanaf 20 september gelden niet in Lelystad.

Meer informatie

Alle informatie over het coronavirus en de coronamaatregelen is te vinden op de website van Rijksoverheid.

Artikel delen

Reacties

Geef een reactie