Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Enquête open normen in het omgevingsplan

Onlangs verscheen op Omgevingsweb het artikel 'FAQ: welke aandachtspunten zijn er bij globale en flexibele bestemmingsplannen?' van Annemarie Span. Hierbij werd er ook vooruitgekeken naar het omgevingsplan. Veel gemeenten treffen momenteel voorbereidingen voor het opstellen van een dergelijk plan.

21 februari 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Een van de vragen die hierbij speelt is of, en zo ja in welke mate, er gebruik wordt gemaakt van open normen. Binnen de Rijksuniversiteit Groningen wordt promotieonderzoek gedaan naar het gebruik van deze normen. Voor het onderzoek is het interessant om te weten of gemeenten momenteel overwegen gebruik te maken van open normen in het omgevingsplan. Om hierachter te komen is een enquête opgesteld die te vinden is via deze link.

Voor een betrouwbaar resultaat is het gewenst dat deze enquête door zoveel mogelijk medewerkers van gemeenten wordt ingevuld. Bij deze dan ook een oproep aan gemeentelijke medewerkers dit te doen. De enquête neemt 5 tot 10 minuten in beslag en invullen is mogelijk tot en met 10 maart 2022.

De resultaten van de enquête worden via Omgevingsweb bekend gemaakt. Tevens zullen deze aan de orde komen tijdens de op 11 april 2022 te houden middagcursus over open normen in het omgevingsplan.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.