Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Eerste 120 permanent-middeldure nieuwbouwwoningen

Amsterdam gaat voor het eerst middeldure huurwoningen bouwen die voor altijd in dat middensegment blijven. Deze woningen mogen nooit duur worden verhuurd of verkocht. Dat geeft de huurders rust en vertrouwen. Amsterdam tekende samen met woningbouwcorporatie de Alliantie voor de bouw van de eerste 120 eeuwigdurende-middeldure huurwoningen in Sloterdijk.

Gemeente Amsterdam 1 december 2020

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Veel mensen met een middeninkomen zijn op zoek naar een huis, maar zitten in de knel. Ze komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en een koopwoning is vaak te duur.

Verdwijnen

Bestaande middeldure huurwoningen komen na een wisseling van huurder vaak in het dure segment terecht. Zo verdwijnen deze betaalbare woningen voor de middeninkomens in rap tempo.

Anders bouwen

We willen in Amsterdam anders bouwen zodat zoveel mogelijk mensen in de stad kunnen blijven wonen. We zetten in op de bouw van veel nieuwe middeldure huurwoningen met een vaste huurprijs tussen € 737,- en € 1029,-. En dan op nieuwbouwwoningen die ook deze midden-huurprijs houden.

Eeuwigdurend

Beleggers gaan 10.000 middeldure huurwoningen bouwen die 25 jaar in het middensegment blijven. Woningbouwcorporatie de Alliantie gaat nu een stap verder. Zij gaan de eerste eeuwigdurende middeldure huurwoningen bouwen. Deze woningen blijven dus altijd betaalbaar voor middengroepen en mogen nooit in het dure segment verhuurd of verkocht worden.

Doorstromen

Dit is goed nieuws voor mensen met een middeninkomen. Ook krijg je zo meer gemengde wijken en stromen mensen gemakkelijker door vanuit een sociale huurwoning.

120 woningen

Het gaat om de bouw van ten minste 320 huurwoningen vlakbij station Sloterdijk. Het gebouw krijgt 120 eeuwigdurende middeldure huurwoningen en 200 sociale huurwoningen. De bouw start in 2022. In 2025 worden de eerste woningen opgeleverd.

Lage grondprijs

De woningen staan op grond met eeuwigdurende erfpacht. Amsterdam biedt de grond voor een lagere prijs aan.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.