Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Bouw van 101 appartementen in Zuidas van start

De bouw van ‘The Newton’ gaat van start: een nieuw appartementengebouw in de kop van Zuidas, tegenover de RAI. In het gebouw komen 101 moderne en energiezuinige huurappartementen in de vrije sector. De woningen worden in 2023 opgeleverd en maken deel uit van een groter plan met 500 woningen. Daarvan is 40 procent sociale huur, 40 procent middeldure huur en 20 procent dure huur of koop. Het hele project is in 2028 klaar.

Gemeente Amsterdam 22 november 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Het gebouw is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, passend bij de bouwstijl van de aangrenzende Rivierenbuurt. Rond het gebouw komen ‘watervertragende’ groenstroken, die grote hoeveelheden regenwater kunnen opvangen. Bovenop komt een dakterras dat het hele jaar groen blijft. Op de begane grond van het gebouw, aan het toekomstige Hogelandplein, is ruimte voor horeca. De appartementen variëren in grootte tussen 46 en 110 m2 en worden energieneutraal.

Woningbouwdriehoek

In Kop Zuidas zijn de afgelopen jaren al een paar honderd woningen gebouwd. The Newton is het eerste deel van de ‘woningbouwdriehoek’, die in het hart van Kop Zuidas wordt gerealiseerd. Als dit gebouw opgeleverd is, wordt de driehoek in de komende jaren afgemaakt met nog eens 400 woningen, waaronder een flink deel sociale huurwoningen.

Wonen in Zuidas

Zuidas ontwikkelt zich tot een levendige Amsterdamse stadswijk met woningen, kantoren en voorzieningen. De komende jaren wordt er volop gebouwd. Er komt een gevarieerd woningaanbod van hoge kwaliteit: van sociale huurwoningen, studentenhuisvesting, koop- en huurappartementen in het midden- en hoge segment tot en met luxewoningen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.