Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Amsterdam bouwt door

Tot 2025 wil Amsterdam in totaal 52.500 nieuwe woningen bouwen. Dat betekent gemiddeld 7.500 woningen per jaar. We zitten in een bouwpiek en zetten ons in om die bouwpiek nog een aantal jaar door te zetten. Om de bouwproductie de aankomende jaren te kunnen continueren is het nodig om elk jaar goed te kijken naar wanneer we wat kunnen doen.

Gemeente Amsterdam 22 maart 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

We kunnen als gemeente niet alles tegelijk ontwikkelen en willen ook de bestaande woon- en kantoorwijken niet teveel belasten. Daarom overleggen we bijvoorbeeld met de omgeving over hoeveel bouwprojecten een gebied aan kan. En er worden keuzes gemaakt om de bouwproductie te verdelen.

Zuidoost

Dat is bijvoorbeeld gedaan bij Amstel III en ArenApoort (Zuidoost). Zo houden we oog voor de omgeving en voor elkaar. Dat betekent niet dat we stoppen met bouwen en de investeringen in nieuwe woningen in de hele stad, en specifiek in Zuidoost gaan dan ook gewoon door.

Zo maken in Amstel III - gelegen tussen Station Bijlmer ArenA, het spoor, Amsterdam UMC en de A2 - bestaande kantoorgebouwen plaats voor een groene en gemengde stadswijk met 10.000 woningen, waarvan 7.000 in het sociale en middeldure segment en 3.000 in het segment daarboven. Er komen voorzieningen zoals scholen, een gezondheid- en jongerencentrum en startups. In de hoge woontorens komen naast woningen ook moderne kantoren.

In 2017 nam de gemeenteraad een investeringsbesluit over Amstel III. Dat is nu geactualiseerd voor de komende vier jaar met aandacht voor bewoners en andere betrokkenen, een leefbare omgeving en de komst van een groot stadspark tussen de Johan Cruijff ArenA en IKEA. De gemeenteraad besluit naar verwachting in april over het aangepaste investeringsbesluit voor Amstel III.

Meer weten? Neem een kijkje in het themadossier: klik op de tabs boven het artikel. 

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.