Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Alert op ondermijningsrisico's bij toewijzen opvanglocaties

Om de opvang van Oekraïense vluchtelingen snel te organiseren, worden door gemeenten naast publieke ook private locaties gehuurd of aangekocht zoals leegstaande kantoorpanden, hotels en vakantieparken. Dit kan een goede oplossing bieden maar alertheid is geboden.

VNG 19 mei 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Gemeenten lopen het risico dat ook malafide partijen zich aanbieden. Het Landelijk Informatie- en Expertise Centrum (LIEC) schreef een artikel om gemeenten bewuster te maken van mogelijke ondermijningsrisico’s bij het toewijzen van opvanglocaties en hen tips te geven wat te doen in vaak ingewikkelde situaties.

Blijf instrumenten tegen ondermijnende criminaliteit zorgvuldig toepassen

Bij de opvang van de grote stroom vluchtelingen is vaak snelheid geboden. Het is daarbij van belang dat gemeenten de instrumenten die zij tot hun beschikking hebben om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan zorgvuldig blijven toepassen. Met het artikel willen de partners van de Landelijke Fenomeentafel Ondermijning in de vastgoedketen gemeenten ondersteunen door te wijzen op mogelijke risico´s en door handvatten te bieden hoe hiermee om te gaan.

Publicatie

Ondermijningsrisico’s voor gemeenten bij de toewijzing van opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.