Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Aedes: ‘Controleer brandveiligheid van tijdelijke wooncomplexen’

Eind 2022 brak er brand uit in een tijdelijk wooncomplex van Lieven de Key in Amsterdam. De gemeente Amsterdam deed vervolgens onderzoek naar de brandveiligheid in tijdelijke wooncomplexen. Daaruit bleek dat extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Aedes adviseert corporaties tijdelijke wooncomplexen goed te controleren op brandveiligheid.

Aedes 9 februari 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Delen

Het onderzoek van de gemeente laat zien dat de brandcompartimentering van de woningen niet voldoet. Maar er is geen sprake van een brandonveilige situatie die vraagt om directe ontruiming van de panden. In de meeste woningen is een rookmelder aanwezig, hoewel deze bij een groot deel niet voldoet aan de gestelde eisen. Daarnaast waren de vluchtroutes op verschillende plekken geblokkeerd.

Uiteraard neemt Lieven de Key op korte termijn structurele maatregelen, zoals gekoppelde rookmelders in de woning en de gang, woningsprinklers en zelfsluitende woningtoegangsdeuren. Ook zal de corporatie beter communiceren met de bewoners over brandveiligheid. 

Controleer tijdelijke woningen

Aedes adviseert alle corporaties die tijdelijke woningen verhuren, deze extra te controleren op brandveiligheid om zo de veiligheid van de bewoners te vergroten.

Bijlage

Rapportage onderzoek brandveiligheid tijdelijke unitbouw woonfunctie (705.67 KB pdf)

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.