Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

Advies ATGB: Aanvrager bepaalt of rijhal paardenhouderij een sport- of een lichte industriefunctie Bouwbesluit is en niet het bevoegd gezag

Ten behoeve van de bedrijfsactiviteiten van een paardenfokker wordt een nieuw gebouw gebouwd, bestaande uit twee bouwlagen. Het hele gebouw is uitgevoerd als één brandcompartiment en door de initiatiefnemer bestempeld als een lichte industriefunctie voor het houden van dieren. De kantoorruimten (kantoorfunctie) en kantine (bijeenkomstfunctie) zijn als nevenfunctie bestempeld. De omgevingsdienst is van mening dat de rijbak als een sportfunctie moet worden beschouwd en, als er publiek aanwezig is, ook als bijeenkomstfunctie.

ATGB 16 november 2021

Artikelen

Artikelen

Download hier het volledige advies.

Betreft een rijhal altijd een sportfunctie conform het Bouwbesluit 2012? Ook als in de vergunningaanvraag de rijhal exclusief bestemd is voor een paardenhouderij / fokkerij en de rijhal ten dienste staat om paarden te berijden ten dienste van de fokkerij?

Nee, een rijhal kan zowel als sportfunctie als een lichte industriefunctie voor het bedrijfsmatig houden van dieren worden aangemerkt. Het is aan de aanvrager om een keuze te maken en te voldoen aan de voorschriften, behorende bij de gemaakte keuze.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.