Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

4,7 miljard beschikbaar voor de agrarische sector

De Europese commissie in Brussel heeft het Nationaal Strategisch Plan (NSP) van Nederland goedgekeurd. Het NSP beschrijft hoe Nederland invulling geeft aan het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Met het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) werkt Nederland aan een toekomstbestendige landbouw, het versterken van de natuur en een leefbaar platteland. In 2023 tot 2027 komt er voor 4,7 miljard aan subsidies beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan deze doelen.

IPO 15 december 2022

De provincies zijn blij met de goedkeuring uit Brussel. Het besluit geeft duidelijkheid aan de agrarische sector. Het is een mooie mijlpaal, maar er is nog veel werk te doen. De provincies zien dat vooral de implementatie van de plannen nog aandacht vraagt. Hierover staan het de gezamenlijke provincies in nauw overleg met het Rijk.

Over het GLB 2023-2027

De komende vier jaar is er ongeveer 4,7 miljard euro aan subsidies beschikbaar. Het GLB 2023 – 2027 ondersteunt agrariërs die hun bedrijf willen verduurzamen en die een bijdrage leveren aan het verbeteren van milieu, biodiversiteit, klimaat en water. Daarnaast zijn er subsidies voor bedrijven die willen innoveren en voor boeren en adviseurs om kennis te ontwikkelen en uit te wisselen.

Het GLB ondersteunt verschillende samenwerkingsverbanden van agrarische ondernemers met bijvoorbeeld een gemeente of provincie, agrarische sector- en gebiedspartners die een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van het landelijk gebied.

Nederland kent veel verschillende landbouwgebieden met ieder hun eigen uitdagingen op het gebied van bodem, water en natuur. Het GLB houdt hier rekening mee en stimuleert ook een gebiedsgerichte aanpak.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Teensma, Mischa