Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb
0

1.200 nieuwe woningen erbij in de Lodewijk van Deysselbuurt

1.200 nieuwe woningen, 650 woningen duurzaam gerenoveerd en 512 woningen gesloopt. Opgeknapte straten en groene plantsoenen, op een andere plek een nieuw gebouw voor de basisschool en een nieuw jongerencentrum. Dat is het idee voor de Lodewijk van Deysselbuurt. Het college wil er 56 miljoen euro voor uittrekken, Rochdale 400 miljoen. De gemeenteraad neemt 22 of 23 december een besluit.

Gemeente Amsterdam 1 december 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De jaren 50 buurt in Nieuw-West is mooi, maar heeft een flinke opknapbeurt nodig, vinden ook de bewoners. Amsterdam en woningcorporatie Rochdale stelden de plannen op in overleg met de bewoners.

Van Deysselstraat behouden

De Lodewijk van Deysselbuurt is een mooie wijk met een rijke geschiedenis waar Amsterdammers met plezier wonen en leven. Maar veel van de jaren 50 huizen en straten zijn aan vernieuwing toe. Bovendien moeten er vanwege het woningtekort meer huizen komen. Centraal is en blijft de Lodewijk van Deysselstraat met aan de Slotermeerlaankant de karakteristieke ‘verfdoos’. Deze straat wordt dan ook grotendeels behouden.

Buurtonderzoek en inspraak

In september en oktober 2021 zijn medewerkers van een onafhankelijk onderzoeksbureau langs de deuren geweest voor een enquête over de buurtplannen, die 385 keer is ingevuld. Van 17 mei tot en met 2 juli 2021 hebben bewoners 36 inspraakreacties ingestuurd. Meer over de onderzoeksresultaten leest u via de link onderaan dit artikel.

Vervolg

De gemeenteraad moet eind december dus nog instemmen met de plannen en investeringen. Daarna gaan de gemeente en Rochdale verder met het sociaal plan, de inrichting van de openbare ruimte en de ontwerpen van de gebouwen. Dat gebeurt in samenwerking met bewoners en ondernemers. Ondertussen is Rochdale al gestart met de renovatie van de eerste blokken en wordt begin 2022 de tweehonderdste gerenoveerde woning opgeleverd.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.