Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

E-cursussen en e-colleges

Omgevingsweb biedt verschillende e-cursussen en online e-colleges aan over de fysieke leefomgeving zodat jij je in je eigen tijd en tempo kunt ontwikkelen in het domein.

Online leren bij Omgevingsweb

Online leren heeft verschillende voordelen. Via ons online aanbod kan je op elk moment en in je eigen tempo studeren. Daarnaast krijg je continu toegang tot de online documentatieomgeving die je op elk moment kunt raadplegen.

De verschillende leervormen die worden aangeboden zijn:

E-cursussen: leer in je eigen tempo alle ‘ins and outs’ over een bepaald onderwerp. Een e-cursus bevat een combinatie van theorie, casuïstiek, webcolleges, vragen en opdrachten. Op jouw persoonlijke overzichtspagina kan jij gedurende de cursus je kennisopname en voortgang bijhouden. Zo zie je goed welke onderwerpen uit de cursus wellicht nog extra aandacht nodig hebben.

E-colleges: word binnen één uur op de hoogte gebracht door onze experts over een actueel onderwerp. In deze online e-colleges worden onderwerpen behandeld die verband houden met de fysieke leefomgeving. Na afloop weet jij weer wat de laatste stand van zaken is binnen een specifiek thema.

Wil jij onbeperkt toegang tot ons complete online aanbod van e-cursussen en e-colleges? Kies dan voor het Expert lidmaatschap van Omgevingsweb!

Online leren bij Omgevingsweb

Het aanbod van e-cursussen

online leren

BESLUIT BOUWWERKEN LEEFOMGEVING

In deze e-cursus wordt de systematiek van het nieuwe Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL) besproken en met name de verschillen aangegeven met het Bouwbesluit 2012, juridisch, technisch en systematisch.

mr. ing. Jacco Huijzer

6 uur

online leren

GEMEENTERECHT

Deze e-cursus Gemeenterecht geeft inzicht in de hoofdlijnen en systematiek van het gemeenterecht, je weet wat waar staat in de Gemeentewet en hoe het in de praktijk in elkaar steekt.

mr. Olaf Schuwer

5 uur

online leren

HANDHAVING OMGEVINGSWET

Deze e-cursus Handhaving Omgevingswet biedt inzicht in de wijzigingen voor toezicht en handhaving als gevolg van de Omgevingswet, waarbij ook de handhavingsregels die wel van kracht blijven aan bod komen.

Minou Woestenenk

3 uur

online leren

INLEIDING
OMGEVINGSWET

Deze e-cursus Inleiding Omgevingswet biedt je via theorie, filmpjes, praktijkvoorbeelden en opdrachten, een eerste introductie in de Omgevingswet.

mr. Lukas Baars

12 uur

online leren

INLEIDING OMGEVINGSWET VOOR OMGEVINGSDIENSTEN

Tijdens deze e-cursus krijg je een totaaloverzicht van de aanspraken op grond van de Zvw, Wlz, Wmo 2015 en Jeugdwet en heb je kennis en inzicht gekregen in specifieke afbakeningsregels tussen de verschillende zorgwetten.

mr. Lukas Baars

3 uur

online leren

KWALITEITSBORGING BOUWEN

In deze e-cursus Kwaliteitsborging bouwen ga je onderzoeken hoe het nieuwe systeem in elkaar steekt en wat het betekent voor bouw- en woningtoezicht.

Hajé van Egmond

6 uur

online leren

MILIEU EN BRUIDSSCHAT IN HET OMGEVINGSPLAN

Deze e-cursus Milieu en Bruidsschat in het omgevingsplan zorgt er voor dat je goed inzicht krijgt in de hoofdlijnen en systematiek van de milieuonderwerpen die in het omgevingsplan geregeld moeten (en kunnen) worden.

meerdere docenten 

6 uur

online leren

OMGEVINGSPLAN

Deze e-cursus Omgevingsplan biedt je via theorie, casuïstiek, webcolleges, mc-vragen en achtergrondmateriaal een compleet overzicht van alle basiszaken over het omgevingsplan.

meerdere docenten 

6 uur

online leren

OMGEVINGSVERGUNNING

Deze e-cursus Omgevingsvergunning biedt je via theorie, casuïstiek, webcolleges, mc-vragen en achtergrondmateriaal een compleet overzicht van alle basiszaken over de omgevingsvergunning.

Meerdere docenten

5 uur

online leren

OMGEVINGSWET OP HOOFDLIJNEN

Deze e-cursus behandelt de essentie van de nieuwe Omgevingswet en is bestemd voor iedereen die niet alles tot in detail hoeft te kennen, maar wel de hoofdlijnen wilt weten, wat er nu verandert en op welke wijze je daarmee te maken krijgt.

Lukas Baars

3 uur

online leren

SAMENWERKEN ONDER DE OMGEVINGSWET 

Deze online opleiding biedt je kennis en vaardigheden over anders werken onder de Omgevingswet via een mix van theorie, korte filmpjes, inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen.

Martine de Jong en Pim Nijssen 

16 uur

online leren

TOEPASBARE REGELS OMGEVINGSPLAN

Deze e-cursus Toepasbare Regels Omgevingswet geeft een compleet overzicht van alle ‘ins en outs’ van toepasbare regels in het omgevingsplan.

Chris van Wegen

3 uur

online leren

WET OPEN OVERHEID

Deze e-cursus Wet open overheid geeft een goede basis, inzicht in wat de consequenties zijn van de regels uit de Woo en wat je zelf kan doen in de praktijk.

mr.dr. Caroline Raat 

3 uur

Het aanbod van e-colleges

online leren

BENG

In dit e-college word je bijgepraat over de BENG-eisen en wat dit betekent voor de toetsing en handhaving of voor jouw als bouwer.

Harm Valk
1 uur

online leren

BOUWEN 

In dit online e-college wordt u in 1 uur bijgepraat over wat er speelt op het gebied van bouwen en wat dit betekent in de praktijk.

mr. Janike Haakmeester
1 uur

online leren

DUURZAME ENERGIE OP HET ELEKTRICITEITSNET

In dit e-college gaan we in gesprek over de toenemende druk van elektriciteit op het net. Hoe gaan we het net klaarmaken voor de toekomst met voldoende ruimte voor decentrale opwek?

Meerdere docenten
1 uur

online leren

NATUURBESCHERMINGSRECHT

In dit e-college komen wetswijzigingen, ontwikkelingen en relevante uitspraken van het laatste anderhalve jaar op het gebied van natuurwetgeving aan bod.

Sara van Winzum
1 uur

online leren

KWALITEITSBORGING VOOR HET BOUWEN

Wil je bijgepraat worden over wat er speelt op het gebied van kwaliteitsborging bouwen en wat dit betekent voor de overheid en de markt? Schrijf je dan in voor dit e-college!

Meerdere docenten
1 uur

online leren

OPENBARE ORDE- EN NOODRECHT

Wil je bijgepraat worden over wat er speelt op het gebied van openbare orde- en noodrecht en wat dit betekent voor de praktijk? Bekijk dan dit online e-college.

Jan van der Grinten en Jutta Wijmans
1 uur

online leren

RUIMTELIJKE ORDENING

Wil je bijgepraat worden over wat er speelt op het gebied van ruimtelijke ordening en wat dit betekent in de praktijk? Schrijf je dan in voor dit online actualiteitencollege!

Laura van der Meulen
1 uur

Wil je meer informatie ontvangen over staffelkortingen voor jouw organisatie?

Kristian helpt je graag verder. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier. Wil jij direct contact? Maak dan gebruik van de contactgegevens aan de rechterkant.

    CONTACT FORMULIER


    Kristian Koster

    Programmamanager

    06 – 23 15 27 94

    kristian@berghauserpont.nl