nieuws

Waterstof goed voor energietransitie én economie

17-10-2019

bron: RVO

Waterstof is één van de grote beloftes voor een succesvolle energietransitie én de Nederlandse economie. Dat staat in het rapport van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie (FME), die de kansen van waterstof voor het Nederlandse bedrijfsleven in kaart bracht.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) gaven de opdracht voor het rapport 'Waterstof: kansen voor de Nederlandse industrie'. Het werd op 9 oktober 2019 overhandigd door FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink in de nieuwste waterstofbus van VDL voor Connexion in Zuid-Holland.

Potentie waterstofsector

In haar toelichting zei Dezentjé-Hamming: "Waterstof kan niet alleen helpen onze ambitieuze klimaatdoelen te halen, maar ook een bijdrage leveren aan duurzame economische groei en het scheppen van banen. De waterstofsector moet van de overheid de aandacht en financiering krijgen die het verdient. Het heeft enorme potentie voor de Nederlandse economie en de CO2-doelstellingen."

Minister Wiebes deed de toezegging dat er naar verschillende oplossingen wordt gezocht om de ontwikkelingen op het gebied van waterstof te kunnen ondersteunen.

'Waterstof: kansen voor de Nederlandse industrie'

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Energietransitie in de gebouwde omgeving - voor programmamanagers

Tijdens de 2-daagse cursus leert u op beleidsniveau te denken om een warmteplan te komen en na afloop kent u het proces en de verschillende spelers en belangen.

→ Lees meer

Bodemenergie in de energietransitie

Deze cursus geeft inzicht in welke bijdrage bodem-energie kan leveren aan duurzaamheidsambities, waarbij wordt ingegaan op de verschillende vormen, de aandachtspunten en tools en de rol van de overheid.

→ Lees meer

Regulering (duurzame) energie-infrastructuur

Deze 1-daagse cursus geeft inzicht in de juridische aspecten van de veranderde energiemarkt en de regulering van duurzame energienetwerken.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in