nieuws

VNG toetst Klimaatakkoord bij gemeenten

18-09-2019

bron: VNG

Gemeenten stelden vorig jaar drie randvoorwaarden aan het Klimaatakkoord: haalbaar en betaalbaar, de juiste bevoegdheden voor gemeenten en vergoeding van toename uitvoeringslasten. Het VNG bestuur vindt dat voor deze fase op alle randvoorwaarden voldoende aanvullende afspraken zijn gemaakt.

In ledenbrief van 18 september geven wij aan welke resultaten wij hebben behaald op de drie randvoorwaarden en de aanvullende moties die zijn aangenomen in de ALV van juni 2019.

Tijdens de Buitengewone ALV van 29 november stelt het bestuur aan haar leden voor om van start te gaan met het Klimaatakkoord.

In gesprek met gemeenten

De komende maanden gaat de VNG het gesprek aan bij diverse bijeenkomsten in de regio om het oordeel van het bestuur te toetsen. Op 8 oktober is er een landelijke werkconferentie in Nieuwegein.

De opbrengst van deze gesprekken benut het bestuur bij de formulering van zijn preadvies bij het Klimaatakkoord.

Meer informatie

Gerelateerd nieuws

Basiscursus Duurzaamheid en energie

De 3-daagse basiscursus geeft inzicht in verschillende facetten van duurzaamheid en energie met veel praktische tips hoe je in de praktijk tot resultaten komt in een gemeente of andere organisatie

→ Lees meer

Omgevingswet: sleutel voor lokale energietransitie?

Deze 1-daagse cursus biedt inzicht hoe overheid, energiesector en andere organisaties kunnen komen tot energietransitie onder de Omgevingswet.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in