Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Visualisatie ondergrond voor omgevingsvisie en -plan

Visualisatie kan helpen bij zowel de totstandkoming van de Omgevingsvisie en het -plan, als bij het uitdragen van het eindproduct (de visie / het plan zelf). Op 14 mei 2018 is met een gezelschap van ca 60 overheden en advies(ontwerp)bureaus besproken hoe je dit kan doen.

Rijkswaterstaat Leefomgeving 23 mei 2018

Het maken van een omgevingsvisie vraagt om een gedegen voorbereiding, waarin vragen beantwoord moeten worden als: wat willen we, wat hebben we, wat willen we beschermen of verbeteren, wat zijn bedreigingen voor huidige en toekomstige functies? De maatschappelijke behoeften waaraan voldaan moet worden en de maatschappelijke opgaven die moeten worden opgepakt zijn daarbij leidend.

Visualisatie kan helpen bij zowel de totstandkoming van de Omgevingsvisie en het -plan, als bij het uitdragen van het eindproduct (de visie / het plan zelf). De afgelopen tijd hebben we met diverse ervaringsdeskundigen gewerkt aan het beantwoorden van de volgende kennisvraag van het UP Bodem en Ondergrond:

Hoe vertaal je data naar voor andere beleidsvelden begrijpelijke informatie (met name via visualisatie in kaartmateriaal) voor het maken van een omgevingsvisie en -plan?

Het gaat hierbij niet om het aanbodgestuurd neerzetten van bodem- en ondergronddata op een kaart, maar om het achterhalen wat de vraag nu is tijdens het tot stand komen van de omgevingsvisie en het -plan en wat wordt beoogd met het eindproduct (vraaggestuurd).

Op 14 mei 2018 is met een gezelschap van ca 60 overheden en advies(ontwerp)bureaus besproken hoe je dit kan doen.

Zie het verslag van deze middag, de presentaties, flipovers uit de parallelle sessies en een aantal pitches van organisaties over hoe zij dit nu doen.

Meer informatie

Jos van Wersch,

jos.van.wersch@rws.nl

Linda Maring,

Linda.Maring@deltares.nl

Artikel delen