Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Vervolg op het artikel Impact Wet kwaliteitsborging op de leverancier (I) over het afstudeeronderzoek van collega Patricia Meijerink

Wat betekent de Wet kwaliteitsborging voor de leverancier, onderaannemer en producent? Hoe kan de leverancier de bouwer ondersteunen en van de nodige gegevens voorzien? Patricia Meijerink van Nieman voerde in het eerste half jaar van 2016 een afstudeeronderzoek uit om hierop meer grip te krijgen. Ook afgelopen jaar is steeds duidelijker geworden wat de impact op de leverancier is. Ondanks dat in de tussentijd de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in de parkeerstand is beland, zijn er veel leveranciers die kwaliteitsborging hoog in het vaandel hebben en implementeren in hun bedrijfsprocessen.

22 december 2017

Tijdens het afstudeeronderzoek is onderzocht wat de impact van de Wet kwaliteitsborging op de leverancier, onderaannemer en producent zou kunnen zijn. Om dit te beoordelen, is bij een aantal leveranciers, onderaannemers en pro­ducenten een nulmeting uitgevoerd. Het afstudeeronderzoek geresulteerde in een uitge­werkt handboek. Dit handboek hanteert Nieman Kwaliteitsborging bij het ondersteu­nen van leveranciers, onderaannemers en producenten die meer grip willen krijgen op de borging van kwaliteit, zowel op product- als op procesniveau.

Lees en/of download het gehele artikel

Impact Wet kwaliteitsborging op de leverancier (II)

geschreven door

Patricia Meijerink

en gepubliceerd in Bouwregels in de Praktijk 12-2017

Lees en/of download het gehele artikel

Impact Wet kwaliteitsborging op de leverancier

gepubliceerd in Bouwkwaliteit in de Praktijk, februari 2017

Artikel delen