nieuws

VEH: snelle doorbraak stikstof impasse noodzakelijk

18-10-2019

bron: VEH

De woningnood is hoog in ons land, maar door een uitspraak van de bestuursrechter liggen veel woningbouwprojecten stil. De rechter oordeelde dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de gevolgen van stikstofuitstoot voor de natuur.

Voor de woningbouw moet er een oplossing komen die er, met inachtneming van randvoorwaarden voor natuurbescherming, voor zorgt dat er voldoende woningen worden bijgebouwd. Het woningtekort loopt nu alleen maar verder op. Een doorbraak in de huidige impasse is daarom hoogst noodzakelijk.

Wij hebben daarom een oproep gedaan aan het Kabinet. Wij vragen een robuuste oplossing die niet direct sneuvelt als daartegen een juridische procedure wordt aangespannen.

Wij vragen ook aandacht voor de problematiek rondom PFAS, een verzamelnaam voor moeilijk afbreekbare chemische stoffen in de bodem. Ook die bodemproblemen dreigen grote nadelige gevolgen te hebben voor de woningbouwproductie.

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Oplossingsrichtingen na het PAS

Deze 1-daagse verdiepingscursus biedt allereerst kort inzicht in de gevolgen van de PAS uitspraak en zoomt daarna in op de oplossingsrichtingen hiervoor.
→ Lees meer

Actualiteitenochtend PAS: hoe nu verder na de uitspraak van de Raad van State?

→ Lees meer

Handboek Natuurbeschermingsrecht

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in