Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Uitzonderingen op verbod woningsplitsing

Eind januari van dit jaar ging de gemeenteraad akkoord met een verbod op het toevoegen van onzelfstandige woningen. Ook het opsplitsen van woningen op één adres is vanaf dat moment verboden. Het college van B&W heeft nu besloten dat deze verboden niet gelden voor woningen die voldoen aan de uitgangspunten zoals die zijn opgenomen in het regionale woonbeleid.

Gemeente Heerlen 13 april 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Wèl wenselijk

Het besluit van de gemeenteraad was ingegeven door de negatieve gevolgen voor het woon- en leefklimaat in verschillende wijken. Maar deze verboden hebben ook gevolgen voor het opsplitsen van woningen die wèl wenselijk zijn. Bijvoorbeeld voor het verbouwen van leegstaande kantoor- en winkelpanden tot woningen, of voor de ontwikkeling van het wonen boven winkels in het centrum van de stad.

Ruimte voor goede plannen

Met het vaststellen van deze aanvullende regels volgt het college de intentie van de raad bij het uitspreken van het verbod in januari. Wethouder Jordy Clemens van wonen: “Dit besluit is een verfijning en verduidelijking van het besluit van de gemeenteraad. We geven alle ruimte aan goede woningbouwplannen, maar slechte ontwikkelingen gaan we tegen.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.