Menu

Zoek op
rubriek
Omgevingsweb

Pilot RVO.nl en gemeenten: Regelhulp evenementenvergunning

De RVO.nl onderzoekt samen met de gemeenten Drimmelen, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam of een Regelhulp voor complexe lokale regelgeving de dienstverlening aan ondernemers kan verbeteren. VNG Realisatie onderzoekt op welke wijze dit initiatief voor alle gemeenten beschikbaar gesteld zou kunnen worden. Begin maart wordt een eerste versie van een Regelhulp voor een evenementenvergunning in gebruik genomen door vier gemeenten.

VNG 26 februari 2018

Regelhulp voor lokale regelgeving

Een Regelhulp is een interactieve vraagboom die de ondernemer helpt bij het ontrafelen van (complexe) wet- en regelgeving. Er zijn door RVO.nl al Regelhulpen ontwikkeld voor landelijke wetgeving, maar ondernemers lopen soms ook aan tegen complexe lokale regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan vragen als Wat moet ik doen als ik een evenement wil organiseren? en Mag ik ook alcohol verkopen of schenken?.

Pilot Regelhulp evenementenvergunning

Elke gemeente herkent het: je barst van de ideeën om inwoners en ondernemers beter van dienst te zijn. Of omgekeerd: je hebt juist geen idee hoe je het aan moet pakken en bent benieuwd hoe anderen dat doen. De Pilotstarter is het platform waar gemeenten elkaar kunnen vinden. Om ideeën vorm te geven en samen aan de slag te gaan met gemeenschappelijke vraagstukken. Om mogelijkheden te verkennen en expertise te delen. En vooral: om met elkaar innovaties op te pakken. Samen kom je immers verder. VNG Realisatie ondersteunt bij de opzet van de pilots, zorgt voor de communicatie en bekijkt of een pilot breder ontwikkeld moet worden. Zo wordt een lokaal idee misschien wel de praktijk voor alle Nederlandse gemeenten!

Om de dienstverlening te verbeteren is in het najaar van 2017 de pilot Regelhulp voor evenementenvergunning gestart. De Regelhulp is ontwikkeld om ondernemers en inwoners te ondersteunen bij het in kaart brengen van de verplichte vergunningen bij het houden van een evenement. De deelnemende gemeenten hebben hiervoor de specifieke regels voor evenementen toegevoegd aan de Regelhulp. Zo krijgt de gebruiker een advies op maat en heeft hij of zij een duidelijk overzicht van de benodigde vergunningen.

Planning

De komende tijd wordt de ontwikkeling en het gebruik van de Regelhulp onderzocht. Voor de zomer zijn de eerste resultaten van de Regelhulp in beeld gebracht. Neem voor meer informatie over deze pilot contact op met de RVO.nl via 088 042 4230 of via

contact@e-overheidvoorbedrijven.nl

.

Zie ook

de website van Digitale Overheid

(link is external)

.

Artikel delen