nieuws

Meer juridische geschillen over verbouwing en onderhoud woning

10-01-2019

Vorig jaar waren er meer geschillen over verbouwing en onderhoud van woningen. Dat blijkt uit de nieuwe Juridische Barometer 2018-2019, die Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) jaarlijks in januari publiceert. De Juridische Barometer laat de meest voorkomende vragen om juridische hulp zien die SAR ontving. Ook geeft SAR een prognose voor het nieuwe jaar.

Stichting Achmea Rechtsbijstand ontving in 2018 ruim 152.000 verzoeken om juridische hulp. Mensen hadden vooral juridische problemen met elkaar of met een organisatie (civiel recht met 67.705 meldingen) of met hun werkgever (arbeidsrecht met 33.621 meldingen).

Meer geschillen over verbouwing en onderhoud van de woning

Het aantal geschillen over verbouwing of onderhoud van de woning steeg in 2018 met ruim 15%. Dit zijn bijvoorbeeld problemen met dienstverleners zoals loodgieters, installateurs en aannemers.

Meer geschillen tussen buren

Ook het aantal hulpaanvragen over burenproblemen is gestegen met 7%. De problemen die buren met elkaar hadden, gingen het meest over ‘beplanting’, gevolgd door ‘hinder’ en ‘erfdienstbaarheid’.

Bron: Stichting Achmea Rechtsbijstand

Meer van Omgevingsweb

Gerelateerd nieuws

Gemeentelijke aanpak ondermijning

Deze training geeft u een inkijk in het brede perspectief waarbinnen ondermijning gezien moet worden. Is de gemeente klaar om ondermijning aan te pakken en worden alle beschikbare instrumenten benut?

→ Lees meer

Basiscursus Handhaving omgevingsrecht

Deze cursus geeft een inleiding in de handhaving van het omgevingsrecht, gericht op de juridische aspecten van de handhavingsprocedure.

→ Lees meer

Cursus Update Handhaving omgevingsrecht

In deze cursus wordt een update gegeven van de jurisprudentie en praktische toepassing van de handhaving omgevingsrecht.

→ Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Word lid van onze gratis nieuwsbrief!

Schrijf je in