Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

Kamerbrief over aanbieding monitor integraal duurzame stallen

Minister Schouten (LNV) biedt de Tweede Kamer de monitor integraal duurzame stallen 2017 aan.

22 oktober 2018

Hierbij bied ik u de monitor integraal duurzame stallen 2017 aan (https://doi.org/10.18174/453521). Jaarlijks wordt deze monitor in opdracht van mijn ministerie uitgevoerd om de ontwikkeling van het aantal duurzame stallen in de pluimvee, varkens-en rundveesector bij te houden.

De integraal duurzame stal is gedefinieerd als een stalsysteem, waarin verschillende duurzaamheidsthemas zijn verbeterd ten opzichte van de regulier toegepaste stalsystemen. De resultaten van de monitor laten zien dat het percentage duurzame stallen ten opzichte van een jaar eerder met 1,4% gestegen is naar 15%. Het totaal aantal duurzame stallen is daarmee gestegen van 11.374 naar 11.646. De stijging is vooral toe te schrijven aan het aandeel biologisch (+170) en de maatlat duurzame veehouderij (+303). Het percentage duurzame dierplaatsen in Nederland is gestegen van 36,7% naar 40,5%. Het is een mooi resultaat en ik vind het belangrijk dat het percentage integraal duurzame stallen verder toeneemt.

Dit onderwerp is ook onderdeel van de gesprekken met de dierlijke sectoren en maatschappelijke partijen in het kader van de verduurzaming van de veehouderij, zoals ik heb aangekondigd in de Visie Landbouw, Natuur en Voedsel: waardevol en verbonden (Kamerstuk 35000 XIV, nr. 5).

Artikel delen