Menu

Filter op
content
PONT Omgeving

In gesprek met een beweger: Paul Heijnsbroek sinds 1 januari partner aanbestedings- en staatssteunrecht bij Straatman Koster advocaten

Sinds 1 januari ben ik partner aanbestedings- en staatssteunrecht bij Straatman Koster advocaten in Rotterdam. Ik werk hier vanaf 2018, na eerder meer dan tien jaar bij een ander kantoor (Houthoff) te hebben gewerkt, in Rotterdam en Brussel. Vanaf het begin af aan houd ik mij bezig met het aanbestedingsrecht en daar is door de jaren heen ook het staatssteunrecht bij gekomen. Binnen dat werkgebied passen ook de aanbestedingsverplichtingen bij gronduitgifte, waar ik in 2013 op promoveerde en waar sinds het Didam-arrest van eind 2021 meer dan ooit aandacht voor is.

7 februari 2023

Interviews

Interviews

Waarom heeft u voor deze functie gekozen? 

Ik wil graag de aanbestedings- en staatssteunpraktijk verder uitbouwen. Ook biedt deze functie mij de kans om nog meer betrokken te zijn bij de koers van kantoor en de ontwikkeling van ons team.

Wat is de grootste uitdaging binnen deze functie?

Het blijven werken aan een goede balans, ook binnen het werk. Naast het werk voor cliënten, vind ik het van belang om wetenschappelijk actief te blijven (vooral door te publiceren en doceren) en bij te dragen aan de ontwikkeling en organisatie van het team. Ik ga graag de uitdaging aan om vanuit mijn nieuwe rol nog meer in dat laatste te kunnen investeren.

Waar komt uw interesse voor het omgevingsdomein vandaan?  

De rode draad in mijn werk is hoe de overheid zich behoort te gedragen als zij op de markt actief is: of dat nu is door opdrachten te verlenen, grond te verkopen of ondernemingen financieel te steunen. Bij gebiedsontwikkeling komt dat alles samen, gericht op een tastbaar en concreet eindbeeld. De raakvlakken tussen de verschillende rechtsgebieden en niveaus (Europees en nationaal) maken voor mij het werk zo boeiend. Voor veel vragen en uitdagingen die opkomen bestaan nog geen specifieke regels of precedenten. Daardoor zijn een brede blik en ervaring van grote toegevoegde waarde.

Wat is uw favoriete plek in onze leefomgeving?

Vrij recent ben ik verhuisd naar de Utrechtse Heuvelrug. Daar is nog veel mooie natuur te verkennen, zeker nu het voorjaar weer in zicht komt. Een goede afwisseling op mijn werkplek op de 24e verdieping in hartje Rotterdam!

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?  

Een open houding, zonder te oordelen en door goed te luisteren naar anderen. Dat is volgens mij belangrijk om echt samen iets te kunnen bereiken.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.