Menu

Filter op
content
Omgevingsweb

Geur- en geluidoverlast melden via Hinderapp in Het Hogeland en Eemsdelta

Inwoners van de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta kunnen voortaan gemakkelijker geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun eigen omgeving melden via de Hinderapp. Met de app kunnen inwoners overlast van bedrijven melden maar ze kunnen ook zien welke meldingen er in hun omgeving door anderen zijn gedaan. Beide gemeenten en Omgevingsdienst Groningen gebruiken de app voor monitoring om zo te werken aan een schonere, veiligere en gezondere leefomgeving. Gebruikers kunnen ook milieuklachten indienen via de Hinderapp. Die neemt de Omgevingsdienst Groningen in behandeling.

Provincie Groningen 14 september 2021

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Proef Oosterhorn

De provincie Groningen voerde de proef Luchtapp en Meetnet uit rond industriegebied Oosterhorn. Met de proef wilden we geurhinder verminderen, een goed beeld krijgen van de geuroverlast die in de omgeving werd ervaren en inzicht krijgen in luchtkwaliteit en eventuele gezondheidsrisico’s. Het was een succesvolle proef, vooral voor omwonenden. Daarom werd de Luchtapp uitgebreid tot de Hinderapp. De nieuwe app is gemaakt voor een groter gebied en heeft meer mogelijkheden, zoals het melden van geur- en geluidsoverlast en het indienen van milieuklachten.

Schonere omgeving

Alle inwoners van de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta kunnen de app gebruiken. Zij moeten zich eenmalig registreren om hun meldingen of klachten juist op de kaart te kunnen zetten en opvolging te kunnen geven. De samenwerkende overheden gebruiken de Hinderapp om te werken aan een schonere, veiligere en gezondere leefomgeving. De Hinderapp geeft inzicht in geur- en geluidshinder die door bedrijven in beide deelnemende gemeenten wordt ervare. De Hinderapp is ontwikkeld door de provincie Groningen, de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta en de Omgevingsdienst Groningen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.